Hirdetés

Kompakt és vékony billentyűzetek

A Genius két vékony, stílusos billentyűzettel frissítette kínálatát. Ezek egyike a SlimStar sorozat i222-es modellje, amely nem titkoltan – hiszen maga a gyártó is említi a termékleírásban – az Apple készülékeinek klaviatúrájára emlékeztető kinézettel rendelkezik. Az alacsony profilú, különálló, chiclet stílusú gombok elősegítik a gyors és kényelmes gépelést. Három dedikált multimédiás billentyű került rá, továbbá a funkciógombok közül tizenegynek van másodlagos szerepe. Az összesen 106 billentyűvel ellátott SlimStar i222 a számítógéphez USB-n keresztül csatlakoztatható.

Genius SlimStar i222 [+]
Genius SlimStar i222 [+]

A KB-202 már hagyományos kiképzésű, ám ugyancsak alacsony gombokkal rendelkezik. A gombsor fölé hat médialejátszó-kezelő gyorsbillentyű került, a feliratok pedig lézeres gravírozás segítségével készültek, így rendkívül lassan kopnak le.

Genius KB-202 [+]
Genius KB-202 [+]

Megérkeztek a napokban az első – még renderelt – képek az Art. Lebedev Studio legújabb Optimus billentyűzetéről is, a Popularisról. A készülék minden gombja OLED kijelzőt rejt, aminek felirata szoftverével lesz változtatható, ahogy az az elődjénél, az Optimus Maximusnál is volt. Az Popularis billentyűi azonban nagyobb kijelzőt rejtenek, így kis képek is részletgazdagabbak lehetnek. A funckiógombok sora alatt továbbá egy információs sáv is helyet kapott, amelyen számos beállított esemény követhető figyelemmel. A numerikus pad hiánya miatt keskeny lett az Optimus, azonban a gombok elrendezése miatt magassága elég nagynak tűnik. A cég az idei év végére, vagy 2011 elejére tervezi a bemutatót, de az előrendelés már idén megkezdődhet, várhatóan 1000 dollár alatti áron.

Art. Lebedev Studio Optimus Popularis [+]
Art. Lebedev Studio Optimus Popularis [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés