Hirdetés

Könnyebb elődjénél a Dell új szubnotesze

A Dell ma bejelentette, hogy szállítja legújabb ultrahordozható notebookcsaládját, a Latitude D420-at, mely a korábbi D410-es szériát váltja majd fel a vállalat termékkínálatában. Sokaknak lehet jó hír, hogy az új gép könnyebb lett elődjénél, mindemellett ugyanarra a masszív magnéziumötvözet házra épít, mint a korábbi típus.

Az Intel alacsony feszültségű Core Solo processzorára épülő (később kétmagos Core Duo CPU-val ellátott változatok is elérhetővé válnak), 12,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású szélesvásznú kijelzővel rendelkező ultrahordozható gép nem tartalmaz optikai egységet, így a notesz a legkisebb, 4 cellás akkumulátorral mindössze 1,36 kilogrammot nyom, ám még a legnagyobb teljesítményű, 9 cellás áramforrással is elfogadható; 1,61 kilogrammos szinten marad a Latitude D420 tömege. Az energiatakarékos processzornak köszönhetően ez utóbbi áramforrással több mint hét órán keresztül képes üzemelni a Dell legújabb ultrahordozható notebookja.

A noteszgép kommunikációs rendszere a vezeték nélküli kapcsolatok valóságos tárházát nyújtja; a Latitude D420 802.11a/b/g szabványokat ismerő, illetve 802.11n-re felkészített vezeték nélküli hálózati vezérlő mellett a Verizon és a Cingular (az Egyesült Államokban), valamint a Vodafone (Angliában, Franciaországban és Németországban) WWAN hálózatát használja mobilkommunikációs célokra.

A Dell Latitude D420 alapkonfigurációja 512 MB memóriával, 30 gigabájtos merevlemezzel és három év alapgaranciával 1399 dolláros áron (ez jelenlegi árfolyamon számolva nagyjából 306 000 forint) válik hamarosan elérhetővé a tengerentúlon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés