Hirdetés

Konnektornak álcázott Wi-Fi router a helytakarékosság végett

A routerek világában sem könnyű valami újdonságot nyújtani, a fejlesztések leginkább a sebesség és funkcionalitás javításának irányába mutatnak, azonban akad egy-két gyártó, amelyek egészen más szemszögből megközelítve a kérdéskört próbálnak piaci rést keresni. A nem túl ismert japán gyártó, a Planex Communications is az utóbbi recepttel próbálkozik, legújabb Wi-Fi routerével, a MZK-KR150N-nel, mely szokatlan módon egy fali aljzat formájában olyan diszkréten és helytakarékosan bújik meg, mint egy átlagos konnektor.


[+]

A panel hátlapjához beépítés előtt be kell kötni a normál hálózati áramot és a vezetékes hálózatot (WAN) is, vagyis a szerkezet használatának alapfeltétele, hogy az adott helyiség fali Ethernet csatlakozási ponttal is rendelkezzen. Bár egyre több helyen teljesül az imént említett kritérium, de széleskörű használatát ez komolyan korlátozza, ezért érdekes lenne, ha a jövőben egy Powerline kompatibilis eszközzel bővülne a paletta.

Előlapján hat egymástól elkülönített szekció látható. Az MZK-KR150N esetében egyetlen vezetékes hálózati aljzatot kapunk, de tekintve a mellette lévő üres négyzetet, kétportos variáns érkezése is várható. A sebesség szempontjából nem fog csúcsokat döntögetni a fali egység, ugyanis a 10/100 Mbit-es vezetékes kommunikáció mellett – a modellnévből sejthetően – csak 150 Mbit-es IEEE 820.11n-es Wi-Fi modullal rendelkezik. Egyetlen antennája mellett található a bekapcsoló és WPS gomb, valamint egy kupac visszajelző LED. Ezen kívül már csak egy tolókapcsoló fedezhető fel rajta, amely segítségével egy mozdulattal választhatunk a router és hozzáférési pont (AP – Access Point) üzemmódok között. Ez nagyobb házban vagy irodai környezetben lehet különösen hasznos a vezeték nélküli hálózat stabil biztosítására.


[+]

A Planex az MZK-KR150N egy hasonló képességű routerhez képest komoly felárat kér az extra kialakításért, vételára 119 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés