Hirdetés

Kommunikatív tablet a Toshibától

A Toshiba bemutatta tábla-PC-ként is használható noteszgépeinek legújabb típusát, a Portégé M700-at. A Centrino vPro platformra alapozó gép 12,1 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású, kültéri használathoz is elég erős LED-világítással ellátott kijelzőt tartalmaz. Ez természetesen beviteli felületként is szolgál, választhatóan vagy csak digitális tollra, vagy tollra és érintésre egyaránt érzékeny.

Toshiba Portégé M700

A Portégé M700 Intel Core 2 Duo processzort tartalmaz a 2–2,4 GHz-es tartományból, mellé 1–4 GB DDR2-667 memória és a grafikus vezérlőt is magában foglaló 965GM chipset társul. A merevlemez-választék kezdetben 160 GB-ig terjed, és nem hagyták ki az adattárolási lehetőségek közül a DVD-írót és memóriakártya-olvasót sem. A lemezműveleteket gyorsító Turbo Memory flashmodul választható kellék. A kommunikációs részleget modem, Gigabit Ethernet, 802.11a/b/g vagy 802.11a/b/g/draft-n Wi-Fi és Bluetooth 2.0 interfész alkotja, opcionális alkatrész az UMTS/HSDPA 3G modem. A legtöbb altípus egy 1,3 megapixeles kamerát is tartalmaz, vagyis videobeszélgetésekhez is alkalmas külön kiegészítők nélkül.

Toshiba Portégé M700

Üzleti szegmensbe szánt noteszről lévén szó, a távmenedzsment lehetőségei mellett a biztonságra is fokozott gondot fordítottak. Többféle bejelentkezési eljárás választható, köztük ujjlenyomat-azonosításon, kézíráson vagy egy bluetoothos telefon közelségén alapuló, továbbá egyes konfigurációk SmartCard olvasóval is bírnak (utóbbi sajnos elfoglalja a PC Card foglalatot). Fizikailag is több jegy szolgálja a túlélést, ideértve a megerősített házat, a gyorsulásérzékelős HDD-védelmet és a folyadékálló billentyűzetet. A Portégé M700 mérete 305 x 239 x 39 mm, tömege a kivehető optikai meghajtóval együtt 2 kilogramm; akkumulátoros üzemideje 4:40 óráig terjed.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés