Hirdetés

Kisméretű androidos notebookkal próbálkozik az Archos

Az Archos elmondása szerint legújabb termékével, a mindössze 10,1"-es ArcBookkal a hagyományos tabletek és netbookok közötti űrt próbálja kitölteni. A 271,5 x 180,5 x 22 mm-es méretekkel rendelkező, 1,28 kilogrammos masina lényegében tehát külsőre egy netbookot idéz, annak minden megszokott kiegészítőjével (QWERTY billentyűzet, touchpad, webkamera, teljes méretű USB port, sztereó hangszórók, mikrofon, microSD olvasó), de belsejében ARM platformra épülő hardver dolgozik. A mindössze kétmagos RockChip RK3168 SoC mellé 8 GB tárhelyet, 1 GB RAM-ot, Wi-Fi vezérlőt és egy 10,1"-es kapacitív érintőkijelzőt társítottak, mely utóbbi felbontása sajnos csupán 1024x600 képpont.


[+]

Az ArcBook hardveresen tehát közel sem a csúcsot képviseli, de a vállalat leginkább a produktivitásra helyezte a hangsúlyt, tehát elsősorban munkára és oktatási célokra hegyezték ki a koncepciót, noha az előre telepített Office Suite 6 mellett nem hiányzik róla a szórakoztatásra való Archos Media alkalmazás sem. Az Android 4.2.2-es verzióját futtató termék egyébként a Google Play áruházzal kompatibilis, tehát bármilyen alkalmazás beszerezhető rá, akkumulátora pedig 9 óránál is tovább húzza aktív használat mellett.


[+]

A júniusi rajt során 170 dolláros (frissítés: hivatalosan európában 149 eurós) árcédulával lehet számolni, ami meglehetősen kedvező, így akár még a Chromebookok alternatívájaként is szóba jöhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés