Megérkezett az Archos GamePad 2

Az Archos az elmúlt év végén mutatta be az Archos GamePad nevű androidos kézikonzolt, mely ránézésre nem tűnt rossz koncepciónak, és jobban belemerülve kifejezetten kedvezően sikerült a cégnek megoldani az érintőkijelzőre optimalizált játékok gombokkal való irányítását, de az akkumulátor szempontjából sajnos elvérzett a termék, ugyanis aktív játék mellett csak 2-3 óráig volt üzemképes.

A vállalat úgy gondolta, hogy ad még egy esélyt a koncepciónak, így bemutatkozott a GamePad 2 nevű megoldás, mely az elődhöz képest szinte minden fronton javít. A cég nagyon épített a felhasználók visszajelzéseire, mivel a termékben dolgozó hardver és a kijelző minősége kapott némi kritikát.

A GamePad 2 az alapvető dizájnon csak keveset újít, viszont a 7 colos kijelző mostantól 1280x800 pixeles felbontást kínál. Ráadásul az érintésre érzékeny megjelenítő IPS panelre épül, ami az elődhöz viszonyítva jobb képminőséget eredményez. A gépben egy Rockchip RK3188-as SoC dolgozik, mely négy darab 1,6 GHz-en üzemelő ARM Cortex-A9-es processzormagot és egy MP4 konfigurációba kötött ARM Mali-400-as IGP-t használ. A rendszermemória kapacitása 2 GB, míg az adatok 8 vagy 16 GB-os flashmemóriára kerülnek. Utóbbi a kártyaolvasónak köszönhetően 64 GB-os microSD szabványú memóriakártyával egészíthető ki, ami jól jön egy ilyen masinánál.


[+]

A dual band Wi-Fi alapfelszereltség, ahogy a Bluetooth modul is, illetve a rendszer támogatja a vezeték nélküli képtovábbítást, így a kompatibilis vevőegységet használó tévékre is kiküldhető a képi adat. Persze a hagyományos mini HDMI-n keresztül történő összeköttetést is lehet választani. A 200,5 x 154 x 9,9 mm-es kiterjedésű újdonság rendelkezik még előlapi webkamerával, micro USB 2.0-s porttal, beépített mikrofonnal és sztereó hangrendszerrel, valamint 3,5 mm-es jack aljzattal, illetve G-szenzorral.

A termék gamepad része nem változott, így marad a 2 darab analóg kar és a 14 darab gomb, amelyek elhelyezkedésén azért egy picit reszeltek a tervezők, hogy kényelmesebb legyen az irányítás. Természetesen megmarad a rendkívül jól működő Game Mapping Tool alkalmazás, melyet az adott játék indítása után elő lehet hívni. Ezen a három alapfunkciót szimbolizáló ikon egyikét kell a kijelző azon részére húzni, amihez a felhasználó hozzá szeretne rendelni egy dedikált funkciót. Ezután a kijelölt gomb megnyomása, vagy a kar forgatása lényegében azzal egyenlő, mintha az ujj az előzőleg kijelölt felületet tapicskolta volna. Ezzel az ötlettel azokhoz a játékokhoz is tökéletesen konfigurálható az rendszer, amelyek nem támogatják közvetlenül a dedikált játékvezérlőket.

A 400 grammos termék által használt akkumulátor kapacitása sajnos ismeretlen. A pletykák szerint ezen is javított a cég, de a játékok mellett elérhető üzemidő leginkább egy, vagy jobb esetben esetleg másfél órával lett kedvezőbb. Ez persze már az a határ ami elfogadható, hiszen 3-4 órányi folyamatos játékra lesz lehetőség.

A terméken Android 4.2-es operációs rendszer lesz előtelepítve, és elérhető a Google Play áruház is, emellett az Archos szerződést kötött a Gameloft néven ismert kiadóval, így a GamePad 2 az Asphalt 8: Airborne és a Modern Combat 4: Zero Hour című alkotásokat előtelepítve kínálja a vásárlóknak.

Az újdonság szállítása hamarosan megkezdődik az ajánlott fogyasztói ára 180 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés