Hirdetés

A Kindle Fire hamarosan újabb csapást mérhet a tablet szegmensre

Korábban már többször említettük az oldal keretein belül, hogy a tabletpiacot egy nem várt behatás érte, amely komolyan megbolygatta az erőviszonyokat. Ez a bizonyos hatás pedig nem más, mint az e-könyv-olvasók legnagyobb szereplőinek (az Amazon és a Barnes & Noble) felbukkanása a szegmensben, amit az egyéb járulékos szolgáltatásoknak köszönhetően elsöprően agresszív árpolitikával tettek meg. A 199 dolláros árcéduláért cserébe Amazon Kindle Fire és Nook Tablet is kapható, ami a specifikációikat tekintve kifejezetten jó vételnek számítanak a 7 hüvelykes méretkategóriában.

Azonban a hírek szerint további átrendeződések várhatók, ugyanis a DigiTimes értesülése szerint  az Amazon a Kindle Fire szignifikáns árcsökkentését tervezi, egészen pontosan 199 dollárról 149 dollárra csonkolná az árcédulát. Ez főleg annak függvényében hangzik hihetőnek, hogy 2012 harmadik negyedévében érkezhet a felturbózott, szintén 7”-es változat, amelynek felbontása már 1280x800 pixel lesz és a Fire jelenlegi árán, 199 dollárélt indulhat versenybe. Az elemzők úgy vélik, hogy az Apple stratégiájához hasonló akcióra készül az Amazon is, vagyis az új modell mellett még egy darabig párhuzamosan fogja futtatni az előző generációt is, természetesen moderáltabb áron.

Persze még rengeteg az ismeretlen változó a képletben, hiszen például 2012 utolsó negyedévére, esetleg 2013 elejére várható egy 10,1 hüvelykes képátlóval rendelkező tablet is, sőt, egy 8,9”-es példány közeledéséről is röppentek már fel pletykák, vagyis az Amazon részéről több kategóriát is érintő invázió várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés