Hirdetés

Az AMD elnapolja a Radeon RX 7600 XT kínai bemutatását?

Azt beszélik, hogy államspecifikus körülmények miatt a cég szeretné előbb rendesen kivezetni az előző generációt.

A Benchlife értesülései szerint az AMD egyelőre kihagyja Kínát az elvileg 16 GB VRAM-mal szerelt, nagyjából (nettó) 300 dollár környékére pozicionált AMD Radeon RX 7600 XT videokártya közelgő piaci startjából.

Ennek oka, hogy újra átrágják az említett országra vonatkozó stratégiájukat, ugyanis a már egy ideje megvásárolható, helyileg exkluzív Radeon RX 6750 GRE (Golden Rabbit Edition) igen nagy sikereket ért el a régióban, és nem akarnak közvetlen konkurenciát állítani a saját terméküknek.


(forrás: Benchlife) [+]

Az ominózus, 10 vagy 12 GB fedélzeti memóriával rendelkező Radeon RX 6750 GRE tipikusan (nettó) 270-290 dolláros áron kerül polcokra, így kiemelkedő értéket képvisel az NVIDIA hasonló kategóriás modelljeivel szemben, és a vörös gyártó attól tart, hogy az újgenerációs vezérlő debütálásával keresztbe tennének az említett VGA eladásainak.

Az igaz ugyan, hogy a fejlettebb RDNA 3 architektúrának köszönhetően a Radeon RX 7600 XT nagyobb nyers teljesítményt biztosít, ám jelenleg úgy fest, hogy a legtöbb kínai játékosnak ár/érték arány szempontjából még kellőképp hatékony alternatívát jelent a Radeon RX 6750 GRE, ezért az AMD bizonytalan időre elhalasztotta az újdonság Kínában történő megjelentetését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés