Hirdetés

Újabb külön Radeonnal gazdagodik Kína

A Radeon RX 590 GME-nek a TBP limit csökkentése a fő célja, miközben nagyobb teljesítményt kínál a Radeon RX 580-nál.

Ismét egy speciális Radeont kap Kína, amely immáron tradíciónak tekinthető, hiszen az AMD erre a piacra jellemzően épít, és korábbi termékeket alakítanak minimálisan át, hogy új néven eladják őket.

Most egy Radeon RX 590 GME nevű fejlesztés került terítékre, amely igazából nem sokban különbözik a Radeon RX 580-aktól. A fejlesztés ugyanúgy 2304 shader processzort tartalmaz, továbbá a 8 GB-os GDDR5-ös memória effektív órajele is 8 GHz marad, viszont a PowerTune órajel 1380 MHz-re nő, ami 40 MHz-es többlet. Minden más megegyezik, azaz a Polaris 20 kódnevű GPU sem lett lecserélve, vagyis látszólag nincs haszna az új Radeon RX 590 GME-nek, de a valóságban Kína egy speciális piac, és nagyon sok esetben tipikus fogyasztási határok szerint történnek a nagyobb megrendelések. A Radeon RX 590 GME-nek itt lesz előnye, ugyanis a TBP határa 10 wattal alacsonyabb a Radeon RX 580-hoz viszonyítva, a magasabb PowerTune órajele ellenére is, vagyis olyan tenderekben is alternatíva lehet, ahol 175 wattban van megszabva a grafikus vezérlő fogyasztási limitje. Ide korábban az AMD maximum a 2048 shader processzorral rendelkező, szintén csak Kínának szánt Radeon RX 580-as verzióval tudott nevezni, de annál már nem árt nagyobb teljesítmény.

Azt szokás szerint nem tudni, hogy a Radeon RX 590 GME eljut-e a nyugati piacokra. Hivatalosan a termék Kínának készült és ott is kerül forgalomba, de a szürkeimport – főleg Európa keleti felén – opció lehet, ugyanakkor a korábbi, Kínának szánt Radeonok sem igazán jutottak el ide, és csekély az esély, hogy pont most változik ez meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés