Hirdetés

Kötelezővé teszi a mobil GeForce-ok egyes specifikációinak megadását az NVIDIA

Ezzel a notebookgyártóknak bizonyos minimum információkat biztosítaniuk kell a potenciális vásárlók felé.

A hónap elején írtunk arról, hogy az NVIDIA mobil GeForce triója majdnem két és fél tucat eltérő terméket rejt, így elég nehéz lehet a vásárlóknak kiigazodni rajtuk. Az ASUS ugyan próbálta a helyzetet azzal segíteni, hogy a saját termékeikre vonatkozóan nyilvánosságra hozták a konkrét specifikációkat, de ezt mindegyik gyártónak követnie kellene. Úgy néz ki, hogy hamarosan követni is fogják, mivel az NVIDIA, a The Verge számára elmondta, hogy mostantól kötelezik a gyártókat arra, hogy bizonyos információkat megosszanak a potenciális vásárlókkal a GeForce GPU-val dolgozó notebookokról.

Az adott mobil masinában szereplő grafikus vezérlő neve mellett konkrétan annak TGP-jét, illetve GPU Boost órajelét kell megosztani, továbbá fel kell tüntetni azokat a Max-Q technológiákat (Dynamic Boost 2, WhisperMode 2, Advanced Optimus), amelyeket támogat. Azok a funkciók kihagyhatók, amiket nem biztosít.

A fentieknél több adat is jelezhető a vásárlók felé, ezek csak a minimális követelmények, amelyek esetében már a termék nevéből, illetve a TGP-ből beazonosítható az adott GPU, ugyanis a hír legelső linkjében megosztottuk a fogyasztási limithez kötött adatokat.

A notebookgyártók várhatóan a következő hetekben egészítik majd ki az érintett termékeik specifikációját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés