Hirdetés

Kiderült a Boxee Box története

Az elmúlt héten robbant a hír, hogy az eredetileg tervezett Tegra 250 helyett az Intel Atom CE 4100-ra épül majd a régóta várt Boxee Box. A D-Link a változtatással kapcsolatban nem nyilatkozott, de az AnandTech utánajárt a probléma forrásának, így végre pont került az ügy végére. Mindenek előtt érdemes tisztázni, hogy a Boxee Box egy rendkívül fejlett set-top box lesz, így a különböző tartalmak zökkenőmentes lejátszása alapkövetelmény volt. A gyártó valóban a Tegra 250-et választotta a termékbe, sőt az év elején megrendezett CES-en is az NVIDIA platformja volt a kiállított masinában. A problémák a tesztelés során ütötték fel a fejüket, amikor is kiderült, hogy a rendszer képtelen megbirkózni a magas profilú (HiP), 1080p-s H.264-es videókkal még 10 Mbps-os bitráta mellett sem. Tekintve, hogy ez a probléma erősen a funkcionalitás rovására menne, a D-Link úgy döntött, hogy nem kezdi meg a második negyedévre tervezett tömeggyártást, és áttervezik a terméket.

f
Forrás: AnandTech

Az Intel Atom CE 4100 ideális választás volt, hiszen multimédiás szempontból megfelel a célnak. Természetesen a nyárra tervezett megjelenés ugrott, de a gyártó valószínűleg jobbnak találta a késést a hiányos szolgáltatások helyett. Felmerülhet persze a kérdés, hogy miért akart a vállalat egy olyan platformra építeni, ami elsődlegesen a mobil termékek és a tabletek piacát célozza meg, ám erre nincs hivatalos válasz. Elképzelhető, hogy az NVIDIA tökéletes gyorsítást ígért a Full HD-s tartalmak mellett, amit a D-Link el is hitt. A gyors változtatás a hűtés esetében is problémás lehet, mivel az Atom CE 4100 biztosan többet fogyaszt az NVIDIA megoldásánál, ám ezt egy nagyobb hűtőbordával, illetve a beszámolók alapján egy apró ventilátorral kezelni lehetett.

Érdemes megjegyezni, hogy a Tegra 250 ettől a malőrtől eltekintve még lehet jó termék, hiszen a mobil piacon messze nem a kiemelkedő multimédiás tudás számít, hanem inkább az alacsony fogyasztás. Persze az ellenfelek is erre építenek, így a siker nem garantált.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés