Hirdetés

Fellendülhet a Tegra 250 iránti kereslet

Az NVIDIA még az év elején mutatta be a Tegra 250 jelzésű SoC rendszert, amit a mobil termékekbe szán a vállalat. A lassú terjedés hatására sokan kételkednek a termék életképességében, de a zöldek szerint Android mellett sikeres lehet a lapka. A vállalat mindig is mondta, hogy az év vége felé számos mobil eszközben Tegra szív fog dobogni, és ebből már látni is lehet valamit.


Toshiba SmartPad (forrás: Notebookitalia)

A Toshiba az IFA 2010-en mutatja be a SmartPad névvel illetett 10 hüvelykes táblagépét. A kereskedelmi név valószínűleg nem ez lesz, de annyi biztos, hogy a mobil megoldás létezik, és a Tegra 250-re épít. A fekete színű megoldásról már készült pár kémfotó, így kiderült, hogy webkamera, kártyaolvasó, sztereó hangszóró, illetve USB és HDMI kimenet is lesz az érintőképernyővel felszerelt masinán. Az operációs rendszer szerepét – nem túl nagy meglepetésre – az Android fogja ellátni.


Toshiba SmartPad (forrás: Notebookitalia)

A japán vállalat mellett az LG is érdeklődik az NVIDIA rendszere iránt, sőt a dél-koreai gyártó egy okostelefont akar rá építeni. Az Optimus család legújabb megoldása az év végén kerülhet forgalomba, és a Tegra 250-es lapka alacsonyabb fogyasztású változatára épül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés