Hirdetés

CES 2010: D-Link újdonságok tömkelege érkezett

A D-Link nem igazán jelentkezett új termékekkel az utóbbi időben, és most már azt is sejthetjük, hogy miért. A cég a jelek szerint minden erejével a CES-re készült, ennek megfelelően jó nagy adag érdekes hardverrel jelent meg a kiállításon.

A formás, gömbölyded kavicsra emlékeztető Pebble Media Player hálózaton közvetlenül az internetről vagy saját forrásaiból tudja lejátszani a tartalmakat, amelyeket HDMI (1.3) csatlakozón vagy analóg és kompozit kimeneten keresztül továbbíthat a tévére vagy más megjelenítőre. A saját forrás egyrészt  memóriakártyát jelenthet a beépített olvasójának köszönhetően, másrészt USB aljzattal is ellátták, amihez viszont szinte bármilyen adattárolót hozzákapcsolhatunk. Ez utóbbiból valószínűleg kettőt is találunk rajta, mivel opcionálisan USB-s, 802.11n szabványú Wi-Fi adapter is használható hozzá. A számítógéppel való összekötéshez természetesen Ethernet aljzat is a rendelkezésünkre áll. A D-Link kavics 2010 első felében érkezhet, az ára pedig 120 dollár környékére várható.

D-Link Pebble Media Player
D-Link Pebble Media Player

A Boxee Box, a Pebble-től szinte teljesen eltérő formájú, szögletes készülék, ami úgy néz ki, mintha félig az asztal lapjába süllyedt volna. A kockával internetes tartalmakat jeleníthetünk meg, illetve különböző formátumú és forrású médiákat játszhatunk le. A segédszoftvere mindhárom népszerű operációs rendszerre elérhető, tehát a Linuxot, Mac OS X-et és Windowst használók is ugyanúgy hasznát veszik majd. A Boxee Boxot egy billentyűzettel is ellátott távirányítóval lehet vezérelni, így a legnagyobb kényelemben, kedvenc fotelünkből is használhatjuk az egyedi médialejátszót.

D-Link Boxxee Box [+]
D-Link Boxee Box [+]

A Home Monitoring és Home Energy Monitoring Starter Kittel az otthoni hálózatot és az egyes  eszközök fogyasztását követhetjük figyelemmel, bárhol is legyünk. A készülékek az érzékelők által begyűjtött adatokat közvetlenül az internetre, a Mydlink.com portálra töltik fel, de küldhetnek riasztást sms-ben, e-mailben vagy hanghívásként is. Az Energy Monitorral (DHM-930B) a háztartásban megtalálható gépek fogyasztását lehet vizsgálni, elemezni, kimutatásokat készíteni. A Home Monitoring Starter Kit 150 dollárba, az Energy Monitoring Starter Kit pedig 100 dollárba fog kerülni, megjelenésüket a második negyedévre ígérik.

D-Link
D-Link Home Monitoring Starter kit

A vezeték nélküli hálózati eszközök frontján az Xtreme N 600 Duo HD MediaBridge kitet vetette be a cég, ami Rush (és DAP-1560) néven is ismert. A hozzáférési pontként vagy hídként használható Rush négycsatornás üzemmódban elméletileg 600 Mbps-os átviteli sebességre is képes lehet. Az ára egyelőre nem ismert, de az év első felében valószínűleg már megvásárolható lesz.

 

D-Link
D-Link Xtreme N 600 Duo HD MediaBridge

A tavalyi CES-en a gyártó bemutatta ugyan Xtreme N 450 Dual Band Router nevezetű eszközét, ám az sosem került forgalomba. Talán éppen ennek az újjászületett változata lett a D-Link Touch (DIR-865), ami reméljük, nem jut az említett előd sorsára. A router háromcsatornás, kétfrekvenciás és háromantennás kivitelben készült, továbbá egy 3"-es érintőképernyő is segíti a beállítást és az ellenőrzést.

D-Link Touch (DIR-865)
D-Link Touch (DIR-865)

Hosszú idő után hálózati adattárolóval is előrukkolt a D-Link, a népszerű DNS-323 és DNS-343 két és négy bővítőhelyes modelljei mellé ezúttal az egy hellyel rendelkező One-Bay Portable NAS érkezett, amibe egy 2,5"-es méretű SATA winchestert tehetünk. Egyelőre ennek a megjelenéséről és az áráról sincs bővebb információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés