Hirdetés

Kibővül a Corsair XMS2 Dominator családja

Kevésbé tehetős felhasználók számára is elérhetővé kívánja tenni XMS2 Dominator memóriáit a Corsair: a vállalat ennek érdekében útjára bocsátotta az augusztus végén megjelent, csúcssebességű DDR2 modulok szerényebb teljesítményű változatát.

A DDR2-1111 és DDR2-1066 sebességű XMS2 Dominator memóriák után immáron DDR2-800-as típus is elérhető a portfólióban – a Twin2X2048-6400C4D típusjelzést viselő modulok egyelőre csak párban, 2 GB-os kitet alkotva vásárolhatók meg. A modulok a gyári ajánlás szerint 800 MHz-en üzemelnek, CL 4-4-4-12 késleltetések mellett, 2,1 voltos üzemfeszültséggel. A teljesítmény növelését, illetve a működési paraméterek ellenőrzését megkönnyítendő az új Dominator kompatibilis a Corsair által először piacra dobott EPP (Enhanced Performance Profiles) technológiával.

Az újdonság ugyanazt a saját fejlesztésű, összesen négy alumínium hűtőlapból álló DHX hőelvezető rendszert kapja, mint elődje. A szokatlanul magas modulra rétegesen kerül rá két oldalról kettő-kettő ilyen lapka; míg egyikük a BGA chipekkel érintkezik, addig a másik két pár a modul nyomtatott áramkörére van erősítve. A kithez opcionális kiegészítőként egy speciális hűtőventilátor is vásárolható, mely aktív hűtéssel látja el a túlhajszolt memóriachipeket.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a 800 MHz-es Dominator modulokból álló kit pontosan mennyibe fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés