Hirdetés

Corsair: kamu az XTC jó hatásfoka

Leginkább az ATI és az NVIDIA által egymás ellen viselt PR-hadviseléshez hasonlítható az a lejáratókampány, amit a PC-s berkekben jól ismert Corsair memóriamodul-szállító indított a minap egyik legfőbb konkurense, az OCZ ellen. A vállalat a napokban saját tesztlaborjában vizsgálta a konkurens XTC (Xtreme Thermal Convection) hűtését, végül tapasztalataikat több internetes magazinnak is megküldték. A végkövetkeztetés természetesen csöppet sem előnyös az OCZ-re nézve – a teljes cikket a Legit Reviews weboldal jelentette meg elsőnek.


XTC-marketing: jobb hatásfokot ígér

A Corsair saját hűtési megoldásaihoz hasonlította az OCZ méhsejtrácsos hűtőbordáját, ennek megfelelően a vállalat szakemberei ugyanazt a modult kipróbálták „csupaszon”, az XTC hűtéssel, illetve a Corsair XMS és XMS PRO memóriamoduljain található hűtőbordával. A végkövetkeztetés szerint extra hűtési megoldások létjogosultságát igazolja, hogy a bordák nélkül 250 MHz-ig volt stabil a modul, míg az OCZ által innovatívnak ítélt XTC hűtéssel és a Corsair XMS moduljainak alumínium bordájával egyaránt 253 MHz-ig lehetett stabilan üzemeltetni a memóriát, míg az XMS PRO nagy felületű hűtőbordája további egy MHz-cel toldotta meg a csúcsteljesítményt. A teszt kapcsán mindazonáltal a Corsair szakemberei elismerték, hogy a memóriahűtő típusa a legtöbb esetben kevésbé befolyásolja a modul teljesítmény-határát, a bordának így inkább esztétikai szerepe lehet.

A Legit Reviews munkatársai megkeresték az OCZ-t is; Ryan Peterson elnök szerint cége inkább a fejlesztésre koncentrál, és nem kívánja olyan eszközökkel befolyásolni a vásárlóközönséget, mint konkurense. A vállalat szintén megszólaltatott marketingigazgatója hangsúlyozta, hogy az OCZ nem kíván hasonló belső teszteket kiadni, inkább a független tesztekben elért eredményekre hívja fel a figyelmet, melyek a szakember szerint egyértelműen „magukért beszélnek”.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés