Hirdetés

Kétsávos, USB-s Wi-Fi adapter a Lancomtól

A Lancom bemutatta legújabb vezeték nélküli hálózati eszközét, az AirLancer USB-54ag Wi-Fi adaptert. Az új termék az IEEE 802.11g és 11a szabványoknak megfelelően mind a 2,4, mind az 5 GHz-es szabad hullámsávon 54 Mbps maximális bruttó adatátviteli sebességet biztosít, de a gyártó Super A/G üzemmódot támogató hozzáférési pontjaival akár 108 Mbps sebességgel is képes kommunikálni. Emellett természetesen kompatibilis a legfeljebb 11 Mbps sávszélességet nyújtó 11b szabvánnyal is.

A többi AirLancer eszközhöz hasonlóan a kis USB felületű adapter is támogatja a régebbi (64, 128 vagy 152 bites kulcsot alkalmazó) WEP titkosítást, de még biztonságosabb adatátvitelt tesz lehetővé az újabb protokollok használatával: IEEE 802.11i hardveres AES titkosítással, WPA TKIP, IPSec over WLAN, 802.1x/EAP és RADIUS-alapú autentikáció.

A 99 eurós áron listázott AirLancer USB-54ag mellé Windows 2000 és XP operációs rendszerhez való meghajtóprogramot és segédalkalmazást, illetve egy USB-hosszabbítókábelt mellékelnek, amellyel a vétel szempontjából ideális helyzetbe állítható a pendrive méretű adapter.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés