Hirdetés

Két GeForce 6800 GT a Gigabyte videokártyáján

A kínai HKEPC csaknem két hónapja mutatta be oldalán a Gigabyte két GeForce 6800 GT grafikus processzorral ellátott kártyáját – akkor még nem volt világos, hogy piaci forgalmazásra szánt termékről van-e szó, vagy ez a tanulmány is olyan sorsra jut, mint az Asus EN6800GT-Dual. A Gigabyte mindenesetre korábban már bizonyította a két GeForce 6600 GT-vel felszerelt 3D1-gyel, hogy piacképesnek tekinti a PCI Express interfész és az SLI technológia által lehetővé tett integrált megoldásokat.

A 3D1-68GT nevű grafikus gyorsító most valóban meg is jelent; kétszer 16 pixelfutószalaggal, kétszer 256 bites memóriavezérlővel és kétszer 256 MB GDDR3 RAM-mal szolgál. A szomszédos slotot is elfoglaló, termetes hűtőborda ellenére a kártya egy egység széles takarólemezt kapott, amelyen TV-kimenet és két DVI-I csatlakozó kapott helyet. Ez utóbbiakon át a mellékelt DVI/D-Sub adapter segítségével analóg jel is nyerhető, de a gyártó két D-Sub csatlakozót hordozó kivezetést is ad a kártyához, így akár négy monitor is használható egyidejűleg.

A szoftvercsomag a már hagyományosnak mondható V-Tuner II tuningalkalmazásból, valamint a PowerDVD 6-ból, a Joint Operationsből és az Xpand Rallyból áll. A 3D1-68GT ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés