Hirdetés

Fél gigabájt baráti áron

Tudásához képest akár barátinak is tekinthető az amerikai EVGA 512 megabájt memóriát tartalmazó e-GeForce 6800 GT videokártyájának árcédulájára írt 380 dolláros (körülbelül 75 000 Ft) összeg, mely közel 70 dollárral (azaz mintegy 14 000 forinttal) alacsonyabb a hasonló képességekkel megáldott, és hasonló memóriakiépítésű ATI X800 XL kártyák javasolt fogyasztói áránál.

Az EVGA SLI üzemmódot is támogató kártyájára a 350 MHz-en járó, 16 pixel futószalagos GPU mellé fél gigabájtnyi GDDR3 memória kerül, az összesen nyolc, 2 ns-os IC 500 MHz-es (effektíve 1000 MHz) órajelen ketyeg. A kártya a gyártó szerint a kategóriájában egyedülálló teljesítményt párosít szolíd árral, ugyanakkor mint ahogy a napokban megjelent cikkünk is igazolta, a plusz memória a legtöbb esetben csak papíron mutat jól, mindemellett a legtöbb mai játékprogramnál elhanyagolható teljesítménytöbbletet eredményez.

A kártya minket, magyarokat érintő további szépséghibája, hogy a gyártónak nincs hazai képviselete, így az EVGA új e-GeForce kártyájához szinte lehetetlen itthon hozzájutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés