Hirdetés

Készül a VRMark, a Futuremark VR tesztprogramja

A Futuremark bejelentette, hogy készül az első virtuális valósághoz tervezett tesztprogram, amely a VRMark névre hallgat, és bizony igen hasznos lesz a piac számára. A virtuális valóságban ugyanis nem olyan egyszerű a teljesítmény mérése, hiszen az alkalmazások vertikális szinkronra vannak kényszerítve, vagyis a teljesítmény a hagyományos értelemben véve mindegy, inkább az számít, hogy mennyi képkocka késte le a szinkronizációt. Ezt sajnos nagyon nem egyszerű mérni, így nagyon hasznos lesz, hogy az UL által felvásárolt Futuremark kidolgoz rá egy célprogramot.

A hivatalos információk szerint a VRMark több tesztben és több aspektusból mérné a rendszerek teljesítményét, de konkrétumok erről még nincsenek. Mindenesetre Jukka Mäkinen, a Futuremark vezető menedzsere elárulta, hogy a piackutatók szerint a következő év végére 10,8 millió felhasználó fog rendelkezik virtuális valósághoz megfelelő eszközzel, így nagy lesz az igény egy tesztprogramra is.

A vállalat a VRMark tesztprogramot még idén kiadná, de jelenleg a potenciális partnerek jelentkezését várják a Benchmark Development Programba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés