Hirdetés

Elkelt a tesztprogramjairól ismert Futuremark

A Futuremark régóta része az informatika világának, hiszen ma is számos tesztprogrammal rendelkeznek a különböző területekre vonatkozóan. Friss hír azonban, hogy a privát tulajdonú, finn vállalatot megvásárolta az UL (Underwriters Laboratories) néven ismert cég, így érdekes változások jöhetnek mindkét érintett életében.

Az UL neve talán kevésbé lehet ismerős, de egy elismert hitelesítő és tesztelő cégről van szó, amely rengeteg szolgáltatást kínál a potenciális partnereknek elsődlegesen a beágyazott rendszerekre vonatkozóan. A Futuremark tehát az UL számára a tapasztalata miatt érdekes, hiszen kétségtelenül az egyik legképzettebb vállalat a tesztszoftverek biztosítása szempontjából.

Az UL számára az internetre köthető eszközök jelenthetik a következő nagy lépést, hiszen ez a piac az elemzők szerint igen nagy méretűre növi majd ki magát, így reális elképzelés teljes körű tesztszoftvereket biztosítani az iparág számára, amihez kétségtelenül jól jöhet a Futuremark szoftverfejlesztési tapasztalata.

A Futuremark egyébként az UL-en belül folytatja tovább a munkát az eddig lefedett piacokra vonatkozó tesztprogramok fejlesztése szempontjából, tehát a végfelhasználók ebből az akvizícióból túl sokat nem fognak látni, de mostantól az UL birtokolja a Futuremark összes termékét, illetve a finn vállalat 39 alkalmazottja is beolvad a felvásárlást megejtő cégbe. Az akvizíció anyagi vonzatai nem nyilvánosak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés