Hirdetés

HP SlateBook x2: az első Tegra 4-es tablet

Míg az NVIDIA előző generációs tabletplatformja, a Tegra 3 meglehetősen kelendő volt, addig köztudott, hogy az utód, a Tegra 4, korántsem olyan sikeres. Legalábbis egyelőre ez a helyzet, ugyanis a Toshiba mellett eddig csak a HP jelezte, hogy szeretnék az NVIDIA fejlesztését használni. Előbbi gyártó termékéről nemrég felbukkant néhány kép az interneten, ám a HP ennél is tovább ment, hiszen hivatalosan is bemutatta/beharangozta a Tegra 4 chipre alapozó SlateBook x2-t.


[+]

A 10,1"-es méretű, Android 4.2.2 "Jelly Bean" operációs rendszert futtató tablet az említett NVIDIA SoC-n felül 2 GB RAM-ot és 16 GB-os (MicroSD-vel bővíthető) belső tárolót, továbbá 1920x1200 képpontos, 400 cd/m²-es fényerősségre képes IPS kijelzőt kapott. Extraként a SlateBook x2-t egy kiegészítő akkumulátorral, valamint billentyűzettel és multi touch touchpaddal egybeépített dokkolóval is felvértezték, így a SlateBook x2 nem csak tabletként, hanem notebookokhoz hasonlóan is használható. Sőt, a dokkolón HDMI kimenet, SD kártyaolvasó és két USB 2.0 port is helyet kapott.


[+]

Magán a tablet részen egy HD felbontású elő- és egy 2 megapixeles hátlapi kamera is fellelhető, a hangzásért pedig a DTS Sound+ felel. Sajnos a pontos méretekkel és az akkumulátoros üzemidővel kapcsolatban a HP nem szolgált adatokkal, csupán annyi információ hangzott el, hogy a SlateBook x2 tömege dokkolóval 1,2-1,3 kg között lesz.


[+]

Az viszont már biztos, hogy a fehér és ezüst színű külső burkolattal érkező gép a nyár folyamán válik elérhetővé 479,99 dolláros áron.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés