Hirdetés

Képek a tavalyi földrengés után a Sony CMOS gyáregységéből

Publikálásra kerültek a Kumamoto prefektúrát ért áprilisi földrengés-sorozat okozta károk, aminek legnagyobb elszenvedője a Sony gyáregysége volt.

Ha eddig bárki is eltöprengett azon, hogy miért is jelentett akkor problémát a fotóipar és elsősorban Sony számára az áprilisi, Kumamoto prefektúrát sújtó földrengés-sorozat, azoknak az alábbi képek szolgálhatnak némi támponttal. A leginkább érintett szenzorgyár leállása, a Sony kiterjedt beszállítói mivolta miatt gyakorlatilag a teljes szegmenst érintette, kezdve a például a Nikon DL kompakt családdal, egészen a Phase One vagy épp a Hasselblad középformátumú digitális hátfalakig. A tavaly októberben publikált képeken jól látható milyen pusztítást végzett a földrengés, aminek következtében közel három és fél hónapig tartott a gyártás teljes felfuttatása. Mivel Japánban nem ritkák a földrengések, így az épületek tervezésénél ezzel is számolnak, azonban a tervezetthez képest több, mint 1,5x-es erőhatást nem voltak képesek elviselni az épületek. A Nikkei Asian Review jelentése szerint a gyártó mintegy 776 millió jenes veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni az események miatt.


Kattintásra galéria nyílik! (forrás: appledaily.com.tw)

A legalább öt halálos áldozatot követelő természeti katasztrófa utáni helyreállítások azóta is folyamatosan zajlanak a térségben, ahova a lassan az otthonukat elhagyni kénytelen helyiek is visszaköltözhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés