Hirdetés

Rendkívüli veszteség és létszámcsökkentés a Nikonnál

Nem várt eredményeket közölt a második legnagyobb fényképezőgépgyártó a legfrissebb, három negyedévet felölelő kimutatásában.

Tavaly év vége felé jelentettek be egy, az alapokat is érintő és a teljes vállalatcsoportra kiterjedő átszervezést a Nikonnál, azonban a ma kiadott, eredményeket, kimutatásokat és előrejelzéseket tartalmazó hírek még ennek tükrében is meglehetősen negatív hangvételűek. A gyártó saját bevallása szerint a vállalatcsoport 29,790 milliárd jenes, azaz jelenlegi árfolyamon nagyjából 262 millió dolláros rendkívüli veszteséget kénytelen elkönyvelni, bár ennek jelentős része a fotolitográfia, avagy fénynyomtatás üzletágban való leírásokból származik. Mindez a március 31-ig tartó pénzügyi év végére további 13 milliárd jennel növekedhet, ami 5 milliárddal több, mint azt a tervezet elején becsülték. Továbbá önkéntes létszámcsökkentés keretében 1000 fő, 40 év feletti alkalmazottól is megváltak, akik extra végkielégítést és munkakeresési támogatást is kaphatnak.


[+]

Mindezek mellett felülvizsgálatra kerültek az aktuális pénzügyi évre vonatkozó előrejelzések, mivel a bevételek az egyes területek, például a fotolitográfia üzletág robbanásszerű növekedése ellenére sem fogják elérni a vártakat. Ennek legfőbb okaként az egyre zsugorodó és kiszámíthatatlanná váló fényképezőgép-piacot és az ipari meteorológiai eszközök piacát említették. Vélhetően ennek köszönhető, hogy a folyamatos csúszások és ígéretek ellenére végül sosem fog piacra kerülni a Nikon 1"-es szenzorral szerelt kompakt fényképezőgép-családja, a DL sorozat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés