Hirdetés

Képek és információk az R580-ról

Kezdetben három típussal indít a kanadai ATI Technologies csúcskategóriás R580 kódjelű GPU-jára épülő X1900-as család, melyet állítólag január 24-én fog bejelenteni a gyártó – áll a hongkongi HKEPC weboldalon, ahol ma több kép is megjelent az állítólagos csúcsmodellről, illetve magáról a GPU-ról.


Forrás: HKEPC

A weboldalon megjelent spekulációk szerint a három kezdeti modell az X1900 XTX, XT és a CrossFire változat lesz, melyek közül a legelső, X1900 XTX típusjelzésű családtag lesz várhatóan a leggyorsabb 650 MHz-es GPU és 1,55 GHz-es memória-órajelekkel. Az új csúcsmodell – ahogyan tegnapi hírünkben is említettük – vélhetőleg 48 pixel shader processzort és 8 vertexfeldolgozó egységet tartalmaz majd.


Forrás: HKEPC

Gyártóhoz közel álló források ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a végleges műszaki specifikációk még nem alakultak ki teljesen, mint ahogy a bejelentés dátuma is változhat a szállítás függvényében. Mint különböző beszámolókból kiderült, az ATI ezúttal nem kíván ugyanabba a hibába esni, mint az R520 debütálása esetén, azaz a termékbejelentéssel egy időben már világszerte elérhetővé kívánja tenni az új kártyákat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés