Hirdetés

Képek a következő Centrino platformról

Az Intel Israel az elmúlt héten tartotta szokásos évi sajtókonferenciáját, amelyen a 2005-ös év fő fejlesztési irányairól is beszámoltak. Az izraeli részleg az Intel egyik legfontosabb fejlesztőközpontja, hiszen itt készítették el a Pentium M mobil processzor és a köréje épülő Centrino platform terveinek nagy részét. Az energiatakarékos noteszgépek építését lehetővé tevő platform legfrissebb, Sonoma kódnévre hallgató változatát csupán néhány hete vezették be a piacra, ám már léteznek a következő generációs Napa működő prototípusai is. A kereskedelmi forgalomban 2006-ban megjelenő Napát elsőként a tavaly őszi Intel Developer Forumon mutatták be, ám a HWzone jóvoltából most képeket is közölhetünk.


Forrás: HWzone

Az új platform a 65 nanométeres csíkszélességgel készülő kétmagos Yonah processzorból, a Calistoga chipsetből és a jelenlegi PRO/Wireless Wi-Fi-vezérlő továbbfejlesztett, Golan kódnevű változatából áll, amely talán már a harmadik generációs mobiltelefon-technológiát (UMTS) is támogatni fogja.

Specifikációk egyelőre nem állnak rendelkezésre, de a HWzone képein kivehető, hogy a gépen futtatott két alkalmazás (médialejátszó és tesztprogram) egy-egy magot bérel ki saját céljaira. A lap munkatársainak szubjektív tapasztalata szerint a processzor és a chipset hőleadása csekély, amint ez el is várható a mobil platformtól. A Yonah prototípusa a ma használt foglalatokba illeszkedik, ám a lap nem zárja ki az LGA775 tokozás alkalmazását sem a végleges változatokban. A Hyper-Threading támogatásának kérdésében egyelőre a tagadás tűnik a helyes válasznak: bár több forrás szerint a Calistoga rendelkezik HT-támogatással, a képeken látható task managerben csak kettő – és nem négy – CPU látszik.



Forrás: HWzone

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés