Hirdetés

Hiánycikk az új Intel Centrino

Az Intel egyelőre nem tudja maradéktalanul kielégíteni a januárban bejelentett új noteszgépplatformja iránti igényeket – ismerte el a chipgyártó szóvivője a múlt héten. A Sonoma kódnéven emlegetett alkatrészcsaládot – melynek tavaly őszre tervezett premierjét technikai problémák miatt kellett elhalasztani – egy új technológiákat támogató lapkakészlet, egy új vezeték nélküli hálózati vezérlő és természetesen új Pentium M processzorok alkotják. Az újdonságok a teljesítmény növelésén túl a noteszgépek fogyasztásának csökkentéséhez is hozzájárulnak.

Az erős kereslet miatt viszonylag sovány készletekkel rendelkezünk a sonomás alkatrészekből – mondta a cég képviselője az InfoWorldnek, hozzátéve, hogy a hiány a termelési volumen növelésével várhatóan már a negyedév végére megszűnik. Az Intel korábban úgy kalkulált, hogy az év végéig az új platform teljesen kiszorítja majd az elődjét a piacról.

A vállalat tavaly küszködött az igényeknek megfelelő készletszintek biztosításával. A harmadik negyedév során azért volt kénytelen csökkenteni a gyártás volumenét, mert a processzorok iránt a vártnál gyengébb volt a kereslet, miközben az egy éve bevezetett 90 nanométeres gyártástechnológia jobban muzsikált – azaz alkalmazásával magasabb volt a működő chipek aránya –, mint remélték. Az év végére azonban megfordult a helyzet, és a tudatosan leapasztott készletek ismét szűkösnek bizonyultak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés