Hirdetés

Képek a Gigabyte AM3-as csúcslapjáról

Megjelentek az első képek a Gigabyte AM3 foglalattal szerelt, DDR3-as memóriamodulokat fogadó alaplapjáról. A GA-MA790FXT-UD5P az Ultra Durable 3 technológiával készül, és az AMD 790FX északi valamint az SB750-es déli hídra építkezik. Ezek hűtésését egy heatpipe-pal összekötött bordarendszer végzi, ami az áramellátó részleg FET-jeit is hűti. A chipset képességeihez képest kevésnek tűnhet a két tizenhatszoros PCI Express csatlakozó (más lapokon négyet is találni), igaz, mellettük három PCIe x1 és két hagyományos PCI foglalat is található rajta. A tárolóegységek csatlakoztatására nyolc SATA, két eSATA és egy PATA port áll rendelkezésre.

GA-MA790FXT-UD5P
[+]

A hátlapon a nyolccsatornás audiokodek analóg és digitális kivezetései mellett  két PS/2, két FireWire, két Gigabit Ethernet és nyolc USB csatlakozó található, utóbbiból az alaplapon (kivezetések formájában) további négy áll rendelkezésre. A termék energiagazdálkodási funkcióval (Easy Energy Saver) és AMD Overdrive támogatással is rendelkezik, sőt bekapcsológomb és Reset kapcsoló is található rajta.


[+]

Két másik alaplap is várható a Gigabyte-tól, a GA-MA790XT-UD4P és a GA-MA770T-UD3P. Előbbi az AMD 790X és SB750 chipsetre épül, és két PCI Express foglalatot kapott, amelyek CrossFire rendszer esetén nyolc sávot osztanak ki a videokártyák számára. SATA csatlakozóból hat áll rendelkezésre a két eSATA és a Gigabit Ethernet mellett. A legkisebb modell az AMD 770 és SB710 chipsetet használja, ennek megfelelően ezen már csak egy tizenhatszoros PCI Express foglalat kapott helyet, SATA csatlakozóból hat (eSATA nincs), Gigabit Ethernetből egy található rajta. Az új alaplapok várhatóan március környékén jelennek meg, ekkorra várható az AMD AM3 tokozással készített processzorainak rajtja is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés