Hirdetés

AM3-as alaplap az ASRocktól is

Nem sokkal maradt le az ECS-től az ASRock, alig pár nap különbséggel bukkantak fel a két gyártó új, AM3 foglalatba illeszthető AMD processzorokat fogadó alaplapjának képei. A négy memóriafoglalatba DDR3-as szabványú memóriamodulok illeszthetők, hivatalosan effektív 1333 MHz-es sebességig.


[+]

Az M3A790GXH/128M típusjelű alaplap elnevezéséből könnyen kideríthető, hogy az északi híd ezúttal is az integrált Radeon HD 3300-as grafikus processzort tartalmazó AMD 790GX lett, emellé 128 MB-nyi DDR3-as SidePort memória került. Az integrált videovezérlő kimenetei a hátlapon találhatók meg D-Sub, DVI-D és HDMI csatlakozó formájában. Az alaplap Hybrid CrossFireX mellett CrossFireX és 3-Way CrossFireX működésre is képes, ezért három PCI Express x16 foglalat áll rendelkezésre a bővítőkártyák számára. Bár ezek mindegyike teljes hosszúságú, egyedül a zöld foglalat rendelkezik 16 sávval, a kék valójában nyolcszoros, a narancssárga pedig négyszeres sebességre képes. Kétkártyás rendszer esetén a zöld és kék foglalatokat felhasználva, a Selector Card segítségével 16-4 vagy 8-8 sáv osztható szét. Mellettük a további bővítőkártyák számára egy PCIe x1 és két hagyományos PCI foglalat kapott helyet.


[+]

A déli híd a legfrissebb SB750-es típus lett, ez Advanced Clock Calibration funkcióval is rendelkezik, ami segíthet a jobb tuningeredmények elérésében. A különféle meghajtókat összesen hat RAID 0, 1, 5, 10 és JBOD képes SATA-300, egy PATA és egy floppy csatlakozó szolgálja ki, ezenkívül a hátlapon egy eSATA is helyet kapott. Itt találhatók meg az integrált audiovezérlő (Realtek ALC 889) analóg és digitális kivezetései is, 6 USB port, valamint egy PS/2, egy FireWire és a Gigabit Ethernet csatlakozó. A passzív hűtésű alaplap várható megjelenéséről és áráról nem érkezett információ.

Azóta történt

Előzmények