Hirdetés

Jövőre alaposan belehúz az Asus noteszgépüzletága

Jövőre jó eséllyel minden eddiginél több Asus márkájú noteszgéppel találkozhatnak majd a boltok kínálatában a vásárlók, a számítógépeket gyártó tajvani Asustek Computer ugyanis iparági források szerint 2007-ben jelentős mértékben átcsoportosítja gyártási erőforrásait. A tajvani gyártó egyike azon kevés vállalatoknak, melyek saját márkanéven is forgalomba hoznak notebookokat, illetve egyszerre végeznek bérgyártást más márkák részére. A mostani váltástól a saját márkanév erősödése várható.

Az Asustek az idei előrejelzések szerint közel ugyanannyi noteszgépet szállít partnerei részére, mint amennyit saját márkaneve alatt értékesít. A vállalat idei legnagyobb volumenű megrendelését az Apple-től kapta; viszonylag kevesen tudják, hogy a MacBook hordozható számítógépek jelentős része – hozzávetőlegesen kétmillió darab – 2006-ban a tajvani gyártónál készül. Az Apple azonban jövőre várhatóan bevonja ebbe a gyártói körbe a Foxconn Electronics-ot, így az Asustek az OEM forgalom csökkenésére számít, amit a saját márkanéven értékesített noteszgépkínálat felfuttatásával igyekszik majd ellensúlyozni.

Az európai piacon idén komoly sikereket elérő gyártó jövőre mintegy ötmillió Asus márkanevű hordozható számítógép leszállítását tervezi, mely az idei prognosztizált mennyiséghez képest minimum 75 százalékos forgalomnövekedést eredményezhet, miközben a globális notebookpiac várhatóan nem nő 25 százaléknál nagyobb mértékben. A vállalat OEM-forgalma eközben mintegy 20-50 százalékos visszaesést produkálhat – elsősorban az Apple csökkenő volumenű megrendelései miatt, a gyártó első számú partnerévé így jövőre a hírek szerint a Dell válhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés