Hirdetés

Fejlett mobilkommunikáció az Asus új üzleti notebookjában

A hordozható számítógépek piacán mind komolyabb sikereket elérő Asus bejelentette, hogy megújítja az üzleti felhasználók igényei szerint kialakított „V” modellcsaládját. Az üzleti noteszgépek közé pozicionált V2 széria tagjai közt HSDPA (nagy sebességű letöltés csomagkapcsolt hozzáféréssel) mobilkommunikációs technológiával felszerelt típusok is feltűnnek majd, így a megfelelő hálózati kiépítettség és vételi viszonyok mellett akár 3,6 Mbps sávszélességű vezeték nélküli internetkapcsolat is felépíthető lesz a gépekkel.

A 3,5G, GSM, GPRS, EDGE technológiák mellett vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek valóságos tárházát nyújtja a V2-es típuscsalád; a lokális hálózatokkal 802.11a/b/g, a különböző perifériákkal, mobiltelefonokkal stb. pedig Bluetooth 2.0 EDR kapcsolaton keresztül cserélhet adatot a noteszgép. Az Asus V2-es termékcsaládja mindemellett a jelenleg elérhető legfejlettebb mobil technológiákat foglalja magába, így a 14 hüvelykes, WXGA vagy WXGA+ felbontású kijelzővel ellátott gépek többek között Core 2 Duo processzort, maximum 2 GB DDR2 memóriát, akár 160 GB-os SATA merevlemezt, webkamerát, valamint egy ATI Mobility Radeon X1450 típusú grafikus processzort tartalmaznak. A gépen tárolt adatok biztonságáról a beépített ujjlenyomat-azonosító, valamint az Asus Security Protect Management (ASPM) kart karba öltve gondoskodik.

Az Asus V2-es notebookjai kategóriájuknak megfelelően az átlagosnál könnyebbek és vékonyabbak; a gépek 34,1 x 24,5 x 2,9-3,6 centiméteres méretűek és mindössze 2,3 kilogrammot nyomnak. Az akkumulátor kapacitásáról, illetve az elérhető leghosszabb akkumulátoros üzemidőről egyelőre nem közölt adatokat a gyártó. Hazánkba információink szerint egyelőre csak a HSDPA modult nélkülöző típusok érkeznek majd a V2 családból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés