Hirdetés

Új nVidia-chipset Athlon XP-khez

A Digitimes internetes oldalnak nyilatkozott Drew Henry, a cég platform termék menedzsment részlegének igazgatója: elmondta, hogy a 400 MHz-en kívül természetesen a 266 és 333 MHz-es FSB-t is támogatni fogja az új chipset.

Drew Henry ugyanakkor nem mondott konkrét megjelenési időpontot, termékspecifikációkat és típusnevet sem. Az nVidia - elmondása szerint - teljes mértékben elégedett jelenleg az nForce 2-lapkákkal, nem tartanak a VIA KT400A/600-as chipsetjétől, ám föl kívánnak időben készülni az új processzorok fogadására és támogatására.

A K-Hardware német internetes oldal szerint az új lapka csupán a magasabb FSB és a Serial-ATA 150 támogatásában tér majd el nForce 2-es elődeitől és továbbra is kihasználja majd a 8x-os AGP, az USB 2.0 és a kétcsatornás memóriavezérlő, valamint a DDR400 RAM-ok előnyeit. További specifikációk: ATA133, 10/100/1000 MBps-os integrált hálózati chip, három Firewire-port, integrált Dolby Digital de- és enkóder, valamint később az integrált WLAN. Előfordulhat, hogy a chipset neve - találóan - nForce 2 Ultra lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés