Hirdetés

Jön az első 802.11n tervezetre alapozó USB-s adapter

A D-Link bejelentette az IEEE 802.11n szabványtervezetre alapozó RangeBooster N termékcsaládjának legújabb tagját; egy router, egy PCI kártya és egy PC Card formátumú kliensadapter után DWA-142 típusjellel dobják piacra az első USB 2.0 csatolóval ellátott adaptert.

Az eszköz háza több antennát rejt, ezért nem a hagyományosnak számító pendrive formát öltötte, ehelyett kábellel csatlakoztatható az asztali vagy hordozható számítógépre. A vezeték használaton kívül praktikus módon eltüntethető az adapter külső fémperemében. A DWA-142 kompatibilis a jelenleg elterjedt 802.11b/g szabványokkal is, támogatja a médiafolyamok akadozásmentes továbbítását szolgáló QoS funkciókat (a gyártó terminológiájában Stream Engine), az egyszerű telepítést és konfigurációt pedig a Click 'n' Connect alkalmazás segíti.

A termékcsalád többi tagjához hasonlóan az USB-s adapter június elején kerül a magyar üzletek polcaira, ára 119 dollár, azaz jelenlegi árfolyamon számolva 25 000 forint körül alakul. A termékcsalád a nyár folyamán hozzáférési ponttal, ADSL2+ modemet tartalmazó routerrel, valamint Gigabit Ethernet interfészekkel ellátott útválasztóval fog bővülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés