Hirdetés

Falra akasztható, különleges fa hangszóró a JMC-től

A svájci székhelyű JMC Lutherie nem a hipermarketekbe szánja audio eszközeit. A vállalat a vastag pénztárcájú felhasználókat célozza meg, többek között a Sounboard névre hallgató egyedi termékkel.

JMC Soundboard
JMC Soundboard

A leginkább egy lapostévére hajazó hangfal legalább 350 éves, a svájci Risoud erdőben élő lucfenyőkből készül. A különlegesen száraz talajnak és a durva éghajlatnak köszönhetően a fák pont megfelelően rezonálnak, nem véletlen, hogy a JMC számos gitárja is ugyanebből az anyagból készül. A megfelelő nyersanyag kiválasztásáért egy nyolcvanéves bácsika, Lorenzo Pellegrini felel, ebből pedig a Luthier mesterembere, Jeanmichel Capt készíti el a hangsugárzót. A gyártó ígérete szerint a Soundboard a félköríves kialakításnak köszönhetően a hagyományos sztereo rendszerekkel ellentétben a helyiség minden szegletébe tökéletes minőségben juttatja el a hangot.

A 89 x 89 x 21 centiméteres, 12 kilogramm tömegű (impedancia: 8 Ohm, frekvenciatartomány 25-25000 Hz) terméket a JMC ajánlása szerint legjobb a földtől másfél méterre a falra akasztani. Minimum 2 x 80 watt energiára van szüksége a megszólaláshoz, és a hátsó panelen keresztül csatlakoztatható CD-lejátszó, lemezjátszó, iPod, illetve egyéb médialejátszó eszköz. Az valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy a vállalat nem színesen villogó, iPod dokkolós asztali masinákkal akar versenyezni, de a 6530 dolláros ár, bárhogy nézzük, egy kicsit azért sokkoló.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés