Hirdetés

Butul a Sony PSX

A Sony törölt néhány funkciót a jövő héten bemutatkozó konzol-szórakoztatóelektronikai hibrid PSX specifikációiból. A vállalat azzal indokolta a lépést, hogy az elhagyott szolgáltatások fejlesztése nem fejeződött be időben.

Amint az ismert, a PSX egy merevlemezzel ellátott szórakoztatóelektronikai készülék, mely DVD-felvevő, zenelejátszó, digitális fotóalbum és egy PlayStation 2 játékkonzol egyben. A Sony a PSX-et az októberi Ceatec 2003 elektronikai kiállításon mutatta be először a nagyközönségnek, ekkor kerültek nyilvánosságra az eszköz részletes specifikációi. A Japánban december 13-tól megvásárolható készülék azonban kevesebbet tud majd az októberben bemutatott prototípusnál.

Így hiányzik a boltokba kerülő PSX képességei közül a DVD+RW és CD-R lemezek lejátszása, a TIFF és GIF formátumú képek megjelenítése, a Sony Cybershot digitális fényképezőgéppel készített mozgóképek, valamint az MP3 fájlok lejátszása. A készülékkel továbbá nem lehet csatlakozni a PlayStation BB online szolgáltatáshoz sem. A Sony szóvivője elmondta, hogy a kérdéses funkciók elhagyását részben a készülék egyszerű használhatóságának fenntartása, részben pedig azok fejlesztésének késése indokolta.

A Sony később firmware-frissítéssel biztosítja a DVD+RW lemezek olvasását és a PlayStation BB szolgáltatással való kompatibilitást. A 160 Gbyte méretű merevlemezzel ellátott DESR-5000 730 dollárért, míg a 250 Gbyte-os merevlemezzel felszerelt DESR-7000 912 dollárért lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés