Hirdetés

A Japan Display UHD felbontású tabletkijelzőt ígér moderált fogyasztással

A INJC, Sony, Hitachi és Toshiba által megalakított Japan Display még tavaly ősszel mutatta be 12,1"-es képátlóval rendelkező, UHD felbontású kijelzőmodulját, és várható volt, hogy a jövőben további újdonságokkal rukkolnak majd elő a nagy képpontsűrűségű kijelzők piacán. Most, fél évvel később még a korábbinál is kisebb, mindössze 10,1"-es (25,58 cm) modul elkészültét jelentették be. A kifejezetten tabletekbe szánt termék természetesen szintén UHD (3840x2160 képpontos) felbontással bír, ami 438 ppi pixelsűrűséget jelent.


[+]

A mobil eszközök esetében kritikus pont az üzemidőt befolyásoló fogyasztás. A kijelzők, illetve azok háttérvilágítása jelentős teljesítményfelvételt generálnak, de a gyártó ez esetben azt ígéri, hogy a 4K-ra váltás fájdalommentes lesz, már amennyiben ez a váltás WQXGA-ról történik. Új kijelzőjük ugyanis semmivel sem fogyaszt többet, mint ugyanekkora képátlójú, de "csupán" 2560x1600 pixeles társai. Ez 2180 mW-ot jelent, amin a panel és a háttérvilágítás osztozik meg 380 mW és 1800 mW felosztásban.

Technikai paraméterek terén az új, szintén LTPS (Low Temperature PolySilicon) technológiával készülő egység nagyjából ugyanazt kínálja, mint a korábban bejelentett, nagyobb társa: IPS rendszerű megjelenítés, 71% NTSC színtér, 1100:1 kontrasztarány, 160 foknál nagyobb betekintési szögek, de a fényerősség 500 helyett ezúttal 400 cd/m²-nél tetőzik. Ár természetesen most sincs, hiszen a vállalat az OEM piacra dolgozik, de a tabletgyártók számára a lehetőség most már adott, hogy felsőkategóriás termékeiben UHD panelt alkalmazzanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés