Hirdetés

Erős platform Mini-ITX méretbe préselve

A VIA leleplezte a VB8003 típusjelzésű Mini-ITX alaplapot, mely a vállalat HD multimédiás platformja. A rendszer a méretéhez képest meglehetősen erős teljesítménnyel rendelkezik. A processzor szerepét egy 64 bites kiterjesztéssel rendelkező VIA Nano töltheti be, melyhez maximum 4 GB kapacitású DDR2 rendszermemória társítható.

A platform szíve természetesen a VIA VX800 lapkája, mely HD audió kodekjével és integrált grafikus vezérlőjével tökéletesen kielégíti az alacsony fogyasztású rendszerre vágyó felhasználók igényeit. Ettől függetlenül a vállalat a PCI Express buszon keresztül a chipsethez kötött egy DirectX 10.1-gyel kompatibilis, 256 MB GDDR3 memóriával társított S3 Chrome 435 ULP grafikus processzort, mely rendkívül fejlett HD videó gyorsítási képességekkel rendelkezik. Ennek megfelelően a platformból épített HTPC rendszerek visszafogott fogyasztás mellett is tökéletes multimédiás élményt nyújtanak majd a felhasználóknak.


[+]

Az alaplapon egy PATA, két SATA-300 és egy CompactFlash interfész található, a kommunikációs lehetőségekért pedig két Gigabit Ethernet vezérlő felel. A csatlakozók között fellelhető még négy darab USB 2.0, egy soros és egy PS/2, valamint két HDMI, egy D-Sub, illetve egy DVI port is.

A VIA VB8003 nevű termék már elérhető a partnereknek, a listaárról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés