Hirdetés

Izmos Titan hűtők a porondon

Nem lazítottak a nyáron a Titan mérnökei. A PC-s hűtőiről ismert vállalat a Fenrir EVO névre keresztelt processzorhűtő mellett előállt a Kukri jelzésű házventilátorokkal is.

A Fenrir EVO a korábban megjelent Fenrir felújított változatának tekinthető. Az újdonság 124 x 107 x 156 mm-es kiterjedésű alumíniumbordát alkalmaz, amire egy 12 cm-es ventilátor került. A légkavarók percenkénti fordulatszáma 800 és 2200 között lehet, ami a gyári mérések szerint 15 és 35 dBA-es zajszintet eredményez. A felszerelt ventilátor lapátjai úgynevezett Kukri jelleggel rendelkeznek. A név a harci késekről lehet ismerős, ahol erősen hajlított pengét alkalmaztak a tervezők. A Titan is ezt a kialakítást vette át, így a kilenc darab lapát viszonylag komoly hajlítást kapott, és ez a gyártó szerint pozitív hatással van a légszállítási paraméterekre.

Titan Fenrir EVO
Titan Fenrir EVO

A hűtőbordába futó négy darab, 8 mm-es átmérőjű hővezető cső közvetlenül a processzor felületével érintkezik, ami növeli a hatékonyságot. A Titan Fenrir EVO 160 wattos hőmennyiséget képes elvezetni, és az AMD Socket AM2, AM2+, illetve AM3, valamint az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366 jelzéssel ellátott foglalatokra szerelhető fel. A TTC-NK85TZ/CS2 típusú termék a hónap végén kerül az üzletek polcaira, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ.

A Kukri jelleg a Titán új házhűtőin is visszaköszön. A 12 cm-es ventilátorok a TFD-12025H12ZP/KU és a TFD-12025SL12Z/KU jelzéssel lesznek elérhetők. Az előbbi modell fordulatszáma percenként 800 és 2200 között lehet, míg az utóbbi megoldás fix 1200 RPM-es motort alkalmaz. A gyártó mérései szerint a hűtők átlagos zajszintje 25 dBA körül alakul. Mindkét légkavaró a cég Z-csapágyát alkalmazza, ami 60 000 órás MTBF üzemidőre van minősítve.

Titan Kukri
Titan Kukri

A Titán Kukri hűtői még ebben a hónapban forgalomba kerülnek, az ajánlott fogyasztói árukról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Titan

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés