Hirdetés

A hűtők frontján is folyik a nyárra való felkészülés

A Xilence tervezői már a nyári forróságra készülnek új termékükkel, egy nagy teljesítményű processzorhűtőt lepleztek le. Az M606 típusú hűtő LGA 775, 1156, 1366, illetve AMD AM2 és AM3 CPU foglalatokra szerelhető fel és akár a 150 wattos TDP értékű processzorokkal is használható. Ehhez lamellái felé hat hőcső szállítja a központi számolóegység által termelt meleget, majd onnan egy 120 mm-es átmérőjű ventilátor fújja tovább. Ez gumikeretben foglal helyet a rezgések csillapítása érdekében, fordulatszáma pedig 1500 rpm-es. A Xilence hűtő áráról egyelőre nem érkezett információ a gyártó részéről, de még a nyár előtt be fog futni.

Xilence M606
Xilence M606

A Prolimatech a HTPC tulajdonosokat vette célba processzorhűtőjével, az ugyanis különlegesen alacsony kialakításának köszönhetően a kisebb házakba is befér. A Samuel 17 névre keresztelt eszköz mindössze 45 mm-es magasságú, alapterülete pedig 92 x 82 mm-es méretű. A nevet egyébként a bibliai Ószövetségből kapta, Sámuel 17 a Dávid és Góliát történetének fejezetét mutatja, amivel a gyártó valószínűleg a kis méret és a nagy teljesítmény közti kapcsolatra kíván utalni. A 410 grammos tömegű hűtő CPU maggal érintkező, nikkel bevonatú réz alap felületétől hat réz hőcső indul a lamellák felé, amiket aztán egy 120 mm-es ventilátor hűt. A Samuel 17 kompatibilis az Intel LGA 775, 1156 és 1366, illetve az AMD AM2 és AM3 foglalataival is. Megjelenése esedékes már, az ára pedig 40 euró lesz.

Prolimatech Samuel 17 [+] (forrás: )
Prolimatech Samuel 17 [+] (forrás: CaseKing.de)

A Scythe ezúttal nem ventilátort mutatott be, bár azokhoz nagyon közeli a szerkezet, egy előlapi szabályzópanel. A Kaze Server 3.5 két csatornát képes irányítani, és három hőmérsékletszenzort figyelni. Az alumínium borítású panel egy méretes LCD kijelzővel rendelkezik és két sebességállító potméter is helyet kapott. Két módban használható, az egyik teljesen automata, míg a másik félautomata módban a felhasználó választhatja meg a ventilátorok fordulatszámát és a maximális hőmérsékletet, A Scythe Kaze Server 3.5 már megvásárolható, 36 dolláros áron, azaz Európában 31 euróért.

Scythe Kaze Server 3.5 [+]
Scythe Kaze Server 3.5 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés