Hirdetés

Az Ivy Bridge működhet az LGA1155-ös alaplapokban

Mivel az Intel Sandy Bridge processzorgenerációja már az év elején megjelent, a legtöbb figyelem az Ivy Bridge irányába fordult. A termék előzetes képességeiről nemrég írtunk egy hírt, és az akkori információk igaznak bizonyultak, így nem ismételnénk meg őket. Nem lehetett azonban tudni a vezérlőkkel való kompatibilitásról, mivel az Intel csak a 7-es sorozatba tartozó Panther Point lapkáról beszélt. A DonanimHaber megszerezte az Ivy Bridge előzetes dokumentációit, melyekből kiolvasható, hogy a termék kompatibilis számos jelenlegi alaplappal csupán a BIOS frissítésére van szükség, ami megszokott követelmény. Azt azonban fontos kiemelni, hogy a Q65, Q67 és B65 jelzésű lapkák nem támogatják az új generációs processzort.


(forrás: DonanimHaber)

Természetesen a 6-os és a 7-es sorozatú vezérlők között lesz némi különbség. Az aktuális generáció nem képes majd kamatoztatni az Ivy Bridge továbbfejlesztett vPro technológiájának újdonságait, továbbá a három független kijelző támogatásáról is le kell majd mondani. Ezeket leszámítva azonban az Ivy Bridge processzor – beleértve a lapka IGP-jét – teljes funkcionalitással működhet, vagyis azok a felhasználók, akik az előbbi szolgáltatásokat nem használják, alkalmazhatják a már meglévő, vagy éppen beszerzés alatt álló alaplapjaikat. A kakukktojás szerepét továbbra is a P67-es vezérlő tölti be, amiben inaktív az FDI interfész, így ennél a lapkánál az Ivy Bridge integrált grafikus magja a Sandy Bridge-hez hasonlóan működésképtelen lesz.

Az Ivy Bridge egyébként 22 nm-es gyártástechnológiával készül majd, és továbbfejlesztett Quick Sync Video szolgáltatást kínál, emellett az AVX utasításkészlet is kiegészül pár új instrukcióval. A processzorok a 35, a 45, a 65 illetve a 95 wattos TDP fogyasztási osztályba kerülnek, így a vásárló dönthet a magasabb teljesítmény, illetve az alacsonyabb energiaigény mellett. Sok felhasználó számára fontos az USB 3.0-ás felület támogatása is, ami a 7-es szériás vezérlőhidak sajátossága lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés