Hirdetés

Ismét nő a 2,5 colos Fujitsu winchesterek kapacitása

A Fujitsu időről időre magára vonja a figyelmet a noteszgépekbe szánt, illetve a szerverekben, professzionális tárolórendszerekben is megjelenő 2,5 colos merevlemezek kapacitásának növelésével. Legújabb, MHV2160BT jelzést viselő modellje 160 GB adatot képes tárolni, melynek mozgatásában egy 8 MB-os puffer és a Serial ATA II szabvánnyal kompatibilis interfész működik közre.

A 4200 percenkénti fordulatszámon üzemelő motor három lemeztányért forgat; a megnövelt tárhely miatt a winchester valamivel vastagabb is a szokásosnál, teljes mérete 70 x 100 x 12,5 mm. Az egység írási, olvasási műveletek során tipikusan 1,6 wattot fogyaszt, míg készenléti üzemmódban csupán 0,13 wattnyi energiát vesz föl. Az átlagos keresési idő a viszonylag alacsony fordulatszám miatt 12 ms.

A működő merevlemez 300g-s rövid ideig tartó erőhatást szenved el, míg kikapcsolt állapotban 900g erejű rázkódást viselhet el meghibásodás nélkül, de a tervezők gondoltak a például rackszekrényekben fellépő vibrációk okozta károsodás kivédésére is. Az új adattároló szeptember folyamán kerül a piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés