Hirdetés

Iomega külső tár (nem csak) Mac minihez

A MicroNet és a LaCie után az Iomega is előállt egy kifejezetten az Apple Mac mini testéhez szabott – ugyanakkor bármely más PC-vel is használható – külső adattárolóval. Az akár USB 2.0, akár Firewire-400 (IEEE1394a) portra csatlakoztatható MiniMax egyúttal hubként is funkcionál; a kézi be- és kikapcsolási lehetőségen túl képes állapotát automatikusan a Mac mini üzemmódjához szabni.

A gyártó a Dantz Retrospect Express és az Iomega Automatic Backup Pro szoftverekkel szállítja a készüléket, amelyek biztonsági mentések készítéséhez számos hasznos megoldást biztosítanak. A felhasználó által indított vagy előre programozott mentéseken kívül mód van a fájlok változásainak követésére; a megváltozott állománnyal valós időben felül lehet írni a korábban duplikált fájlt, vagy akár meghatározott számú verzió is tárolható. A szoftver nemcsak a helyi merevlemezt támogatja – optikai lemezekről, memóriakártyákról, hálózati meghajtókról is készít biztonsági kópiát.

Az Iomega MiniMax 160 és 250 GB-os winchesterrel szerelve jelenik meg a kereskedelemben, ára 200, illetve 250 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés