Hirdetés

Az ioSafe Solo G3 egy külső merevlemeznek álcázott fekete doboz

Az adatok védelme nem csak a nagyvállalati szegmens lételeme, de kisirodák vagy akár magánszemélyek is birtokolhatnak olyan fontos adatokat, melyek védelméért készek anyagi áldozatot hozni. Persze a legjobb megoldás (lehetőleg földrajzilag) különböző helyeken, redundánsan tárolni az adatokat, azonban ennek is komoly költsége van, ráadásul sokan nem szívesen adják „idegen” kézbe féltve őrzött titkaik kezelését és védelmét. Az ioSafe mindig is katasztrófaálló adattárolókkal foglalkozott, legújabb termékük is komoly ellenállást tanúsít a különböző káros behatásokkal szemben.


[+]

Az ioSafe Solo G3 egy külső merevlemez, mely a képek alapján bár tetszetős dizájnt kapott, nem tűnik különösen biztonságosnak. Azonban a specifikációban olvasható közel 7 kilogrammos tömeg arra enged következtetni, hogy nem átlagos bélést kapott a külső keret. A gyártó állítása szerint fél óráig képes megőrizni a bendőjében lapuló merevlemez tartalmát akár 850 °C-kal szemben, de az örök ellentét, a víz sem okoz számára különösebb gondot; 3 méter mélyen 72 óráig biztosan kitartanak a tömítések.


[+]

Az esetleges lopások ellen Kensington zár és stabil rögzítésre alkalmas fülek állnak rendelkezésre. Lévén az adatok merevlemezen tárolódnak, egyedül a rázkódásokat és ütődéseket nem tűrik olyan jól, amennyiben ez is igény, akkor egy SSD meghajtóval szerelt másik modell után kell nézni (az ioSafe kínálatában természetesen ilyen is található).

Az ioSafe Solo G3 1, 2 és 3 TB-os kapacitással rendre 299, 349 és 399 dolláros vételáron érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés