4 TB-os Hitachi merevlemez, ezúttal hivatalosan és külső meghajtóként is

Múlt héten adtuk hírül, hogy a globális merevlemez válság közepette a Hitachi, mint ha mi sem történt volna, kiadott egy 4 TB-os HDD-t, ami japánban bukkant fel először az árlistákban. A doboz feliratát átböngészve azonban kiderült a turpisság, bár az alkatrészek részben Thaiföldről érkeztek, a végső összeszerelésre Kínában került sor, tehát nem csak úgy az iszapból bukkantak elő az új jövevények.


[+]

A Hitachi azóta érkezett hivatalos bejelentésében viszont nem egy, hanem két modell érkezéséről is szót ejtenek. A 4 TB-os, 32 MB-os gyorsítótárral rendelkező és SATA 6 Gbps csatolófelületű Deskstar 5K4000 fordulatszáma 5400 rpm körüli (hivatalosan erről nincs adat), de a nagy adatsűrűség miatt adattárolásra még így is legtöbb esetben tökéletesen megfelel a sebessége. Arról viszont még mindig nincs információ, hogy a meghajtó tányéronként 800 GB vagy 1 TB tárolására képes, azaz 5 vagy 4 tányér található benne.

A már fentebb utalt hírben japán jenből átszámítva 259 eurós (345 dolláros) árcéduláról számoltunk be, de a hivatalos közleményben már sajnos 399,99 dolláros vételárat említenek, ami bő 50 dollárral több, mint amit előzőleg vártunk.


[+]

Az sem meglepő lépés, hogy a méretes tányéros adattárolót külső merevlemezként is forgalomba hozzák, ami Touro Desk néven debütál majd. Ennek háza fekete, felülete textúrázott, és szerencsére USB 3.0 csatolót kapott. A ma egyre divatosabb online tárolást követve egy 3 GB méretű, felhő alapú területet is mellékel a HitachiBackup.com. Érkezése januárban várható, vételára 419,99 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés