Hirdetés

Intelligens tároló hálózati csatolóval

A CES alkalmából a Netgear nem csupán újabb 802.11n-kompatibilis eszközöket mutatott be, hanem hálózati csatlakozású tárolóegységekkel is bővítette kínálatát. A ReadyNAS Duo Gigabit Desktop Network Storage nevű adattárakba két SATA merevlemez illeszthető, bár a – kezdetben – piacra kerülő modellek csak egy winchestert tartalmaznak 500 GB, 750 GB vagy 1 TB kapacitással. A második lemezt RAID kötetbe kapcsolva az adatok biztonságának növelésére is mód van.

A ReadyNAS Duo 10/100/1000 Mbps sebességű vezetékes interfészen keresztül köthető hálózatba, támogatja a CIFS/SMB, AFP, NFS, FTP protokollokat, vagyis bármilyen operációs rendszert futtató számítógépről elérhető. Fájlrendszere a jogosultságok részletes beállítására ad módot egyénre szabva és csoportszinten egyaránt. A készülék három USB 2.0 porttal rendelkezik, melyek több célt szolgálnak: köthető rájuk nyomtató, szünetmentes áramforrás, Wi-Fi adapter, illetve tárolóegységként azonosított eszköz: kamera, pendrive, merevlemez. Gombnyomásra utóbbiakról beolvassa az adatokat, de fordítva is működhet, saját állományait mentve a külső tárolóra.

A ReadyNAS Duo 256 MB kapacitású memóriája gondoskodik arról, hogy valamennyi funkció zökkenőmentesen fusson. A már említett lehetőségeken kívül ugyanis BitTorrent kliens, UPnP AV és iTunes médiaszerver is került bele. A tároló szoftver telepítése nélkül használatba vehető, konfigurációját HTTPs felületen keresztül lehet elvégezni, azonban biztonsági mentések készítését segítő szoftvert is mellékelnek hozzá, a Windows és Mac OS alatt működő NTI Shadow-t. A Netgear ReadyNAS Duo az első negyedév végén kerül forgalomba, legkisebb, egy 500 GB-os merevlemezzel szállított változatának ára 499 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés