Hirdetés

Újabb áremelésre készül az Intel?

A gyárépítések miatt van szüksége van a cégnek a bevétel növekedésére.

Az Intel az év elején már bejelentette egy árnövelés, de úgy néz ki, hogy ez nem elég, ugyanis a cégnek nagy szüksége lenne a bevétel növekedésére, hogy az IDM 2.0-val kapcsolatos gyárépítéseket hatékonyabban tudják finanszírozni.

A PCGamesHardware riportja szerint a forrásuk két német beszállítóval is felvette a kapcsolatot, amelyek igazolták, hogy az Intel egy levélben áremelkedést helyez kilátásba. Eszerint a jelenleg raktáron lévő vagy kedvezményes áron kínált CPU-k árát megemelik, ideértve az Alder Lake és a Raptor Lake sorozatot, emellett az érkező modellek is az új árazáshoz igazodnak majd.

A drágulás mértéke maximum 20% lesz, és valószínűleg a termékkategóriától függ majd, hogy melyik modell mennyivel nagyobb árcédulát kap.

Az Intel egyébként az utóbbi időben szinte minden nem kritikus üzletágat vagy projektet próbál leállítani, aminek nyilván lesz hatása a költségek csökkentése szempontjából, és az esetleges áremelés is biztonságosabban kivitelezhetővé tehetné a tervezett gyárak felépítését, amelyek anyagi vonzata jelentősnek mondható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés