Hirdetés

Megszellőztette az új Thunderbolt interfészt az Intel

Gyakorlatilag az USB4 Version 2.0-s specifikációra építkezik a cég, csak kötelezővé teszik az aszimmetrikus konfigurációt.

Az USB-IF a tegnapi nap során prezentálta az USB4 specifikáció Version 2.0-s változatát, amelyre építve érkezik az új Thunderbolt interfész az Inteltől.

A Santa Clara-i óriáscég viszonylag egyszerű módot választott a Thunderbolt életben tartására, ugyanis az USB4 Version 2.0 egy opcionális kialakítását tették kötelezővé. Konkrétan arról van szó, hogy az USB-IF az új szabványnál megengedi az aszimmetrikus konfigurációt, így bizonyos területeken a jelküldés 120 Gbps-os sebességű is lehet, annak az árán, hogy a jelfogadás 40 Gbps-ra mérséklődik. Ezt a módot az új Thunderbolt egy az egyben átemeli, és kötelező kialakítássá teszi, eközben pedig megmarad a normál oda-vissza 80 Gbps-os működés is, ha az összeköttetés nem igényel aszimmetrikus jeltovábbítást, ráadásul egy méteres távolságon belül a meglévő passzív kábelek is jók.

[+]

A fentieken túl a Thunderbolt pont úgy igazodik az új DisplayPort és PCI Express revíziókhoz, ahogy az USB4 Version 2.0, tehát ebből a szempontból is előrelépés történik.

Az Intel szerint az új Thunderbolt hivatalos nevét, illetve pontos képességeit jövőre jelentik be, és értelemszerűen 2023-ban érkezhetnek majd a kompatibilis hardverek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés