Hirdetés

Időnként megszakad a kapcsolat az Intel olcsó, 2,5 gigabites Ethernet adapterén

Az i226-V jelzésű fejlesztésnél még nem lehet tudni, hogy hardveres vagy szoftveres hibáról van-e szó.

Az Intel még 2019-ben jelentette be az olcsó, 2,5 gigabites Ethernet adapterének érkezését, amely 2020-ban be is futott i225-V jelzéssel, de viszonylag hamar kiderült róla, hogy bizonyos, 2,5 gigabites routerek és switchek mellett problémásan működött. Ezt szoftveresen nem lehetett javítani, hacsak az 1 gigabites tempóra való korlátozást nem tekintjük megoldásnak, így az Intel készített a rendszerből egy javított verziót.

Ennek a fejlesztésnek az utódja a 2022-ben megjelent i226-V jelzésű adapter, amely szintén egy Foxville kódnevű dizájn, és a célja ugyanúgy olcsó 2,5 gigabites Ethernetet biztosítani az egyes termékeken. Időközben ugyanakkor kiderült, hogy az új, főleg 700-as sorozatú vezérlőhíddal rendelkező alaplapokra kerülő lapka is problémákkal küzd. A hibajelenség annyi, hogy időközönként a rendszer teljesen megszakítja a hálózati kapcsolatot, ami pár másodperc múlva helyreáll. Erre már számos felhasználó panaszkodik az Intel, az ASUS és a Microsoft fórumán, illetve a Redditen is.

Azt még nem tudni, hogy hardveres vagy szoftveres hibáról van-e szó, de a jelenség független a kapcsolat teljesítményétől, tehát 1 gigabites hálózati összeköttetés mellett is előfordul. Az eddigi tapasztalatok alapján jellemzően akkor történik meg, amikor a hálózat terhelése megnő, és ez valamiért nehezen kezelhető a i226-V adapternek, ami pár másodpercre lekapcsolja az összeköttetést.

Mivel a hiba oka ismeretlen, nem kizárható, hogy javítható szoftveresen is, de egyelőre az Intel nem reagált a fejleményekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés