Hirdetés

2,5 gigabites módban nem mindig lesz jó az Intel 2,5 gigabites Ethernet adaptere

A Foxville kódnevű fejlesztésnél csomagvesztésre figyelt fel a cég. A gondot hardveresen fogják javítani, de csak az év második felében.

Még az előző esztendő októberében számoltunk be arról, hogy jön az Intel olcsó, 2,5 gigabites Ethernet adaptere. A Foxville kódnevű projekt i225-V jelzéssel lesz elérhető az Intel processzorokhoz szánt alaplapokon, és persze lesz belőle olyan verzió is, amely integrált MAC-et, tehát nem csak a vállalat vezérlőhídjaival tud működni. Utóbbi i225-LM néven fut.

Az Intel most felhívta a partnereinek a figyelmét arra, hogy a Foxville kódnevű lapkával gondok lehetnek bizonyos, 2,5 gigabites routerek és switchek mellett, ugyanis a tesztjeikben varianciát mutattak az IPG (Inter-Packet Gap), azaz a fizikai rétegen továbbított adatcsomagok közötti intervallum tekintetében. Ez például bizonyos, Netgear, Juniper és AQuantia lapkákat használó eszközöknél gondot jelent, míg más vezérlők esetében nem jött elő a probléma, bár a tesztelések még zajlanak. Maga a jelenség egyébként nem szerencsés, mert az érintett eszközökkel csomagvesztést okozhat, vagy ha ezt el is tudja kerülni a rendszer, akkor is 1-10 Mbps közé csökkenhet az adatátviteli tempó.


(forrás: XFastest) [+]

Javítás sajnos nincs, az OEM-ek lényegében engedélyt kaptak arra, hogy 1 gigabitesre korlátozzák a Foxville kódnevű vezérlők teljesítményét, amikor is maga a problémás jelenség megszűnik. Ezzel a módszerrel a végfelhasználók is élhetnek majd, ha pont érinteni fogja a hiba az egyénileg összeállított, 2,5 gigabitesre tervezett konfigurációjukat.

Az Intel készít egy új revíziót magából a lapkából, amelyben megoldják a fenti hibát, és ez a vezérlő várhatóan az év második felében lesz hozzáférhető a partnerek számára. Az jelenlegi adatok szerint a Rocket Lake-S processzorgeneráció startjára elkészíthetik a gyártók a javított Foxville vezérlőt használó alaplapjaikat, notebookjaikat, illetve hasonló termékeiket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés