Hirdetés

Megérkezett az első driver az új generációs Intel IGP-hez

Az Intel elérhetővé tette a 15.26.8.2696-os verziójú drivercsomagot, mely a Windows 7 és Vista operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert is. Utóbbi jelölésből sejthető, hogy a WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 2000-es, 2500-as, 3000-es és 4000-es IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében a Sandy Bridge és az Ivy Bridge lapkákban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis. Meg kell azonban említeni, hogy a HD Graphics IGP-t tartalmazó Clarkdale processzorok terméktámogatását megszüntette az Intel, így e termékekhez a március végén megjelent meghajtó az utolsó WHQL aláírással rendelkező driver.

Az eszközillesztő a 15.26-es bázisdriverre épít, aminek fejlődött az OpenGL támogatása. Az új modul már az OpenGL 3.3-es API-t kezeli, és a meghajtó már 132 darab kiterjesztést támogat. Az Ivy Bridge APU-hoz természetesen települ a csomagban található OpenCL 1.1-es driver is, mely a processzormagok mellett a HD Graphics 2500-as és 4000-es IGP-t is támogatja. Az Intel mindemellett gondolt a szokásos hibajavításokra is, melyek főleg a Sandy Bridge IGP-jét érintik.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites futtatható verziója – Windows 7 és Vista operációs rendszerre – az előbbi linkeken érhető el. A driverek mobil és asztali konfigurációkra is telepíthetőek. A pontos dokumentáció itt olvasható. A Windows XP-hez készült legfrissebb driverek – a megfelelő adatokat megadása után – az alábbi oldalon találhatóak meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés