Hirdetés

Frissült az Intel HD Graphics drivere

Az Intel elérhetővé tette a 15.26.12.2761-es verziójú drivercsomagot, mely a Windows 7 és Vista operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 2000-es, 2500-as, 3000-es és 4000-es IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében az asztali és a mobil Sandy, illetve Ivy Bridge lapkákban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis. A mobil termékek esetében persze fontos megjegyezni, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

Az eszközillesztő a 15.26-es bázisdriverre épít, ami korábban már megkapta az OpenGL 3.3-es API, illetve az OpenCL 1.1-es felület támogatását. Az előbbi újítások természetesen csak az Ivy Bridge IGP-ihez érhetők el.

Az új driver elsősorban a hibák kigyomlálására helyezte a hangsúlyt. A játékokra vonatkozó javításokból adódóan mostantól nem fog bizonytalan időnként lefagyni a Portal 2, illetve a kellemetlen akadások is megszűnnek. A Crysis 2 sem fog lefagyni DirectX 10-es módban, ha a felhasználó megváltoztatja az alapértelmezetten beállított felbontást, illetve a Lost Planet 2 is működni fog DirectX 11-es módban. A StarCraft 2, a Darkness 2 és a Red Alert 2 játékokban található minőségbeli hibák is javításra kerültek. Három kijelző meghajtása mellett szintén rengeteg hiba merült fel a HD Graphics 2500-as és 4000-es IGP-k esetében, melyek az új driverrel már nem jelentenek gondot.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites futtatható verziója – Windows 7 és Vista operációs rendszerre – az előbbi linkeken érhető el. A pontos dokumentáció itt olvasható. A Windows XP-hez készült legfrissebb driverek – a megfelelő adatokat megadása után – az alábbi oldalon találhatóak meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés